Fremtidige tatoveringer kunne være kloge

Forskere fra MIT (Massachusetts Institute of Technology) har udviklet en ny slags blæk, som kan i fremtiden bruges til 3-D printing og tatoveringer. Blækket indeholder gel og genetisk programmerede bakterielle celler. Cellerne kan blive programmeret at opdage diverse kemikalier og signalisere ved belysning. Denne blæk kan bruges til at printe 3-D strukturer, hvor forskellige lager indeholder bakterie som er programmeret at reagere til forskellige stimuli. Gellen indeeholder for det meste vand og næringsstoffer til bakterierne.

Teamet printede en ”levende tatovering” på en tynd stykke gummi for at demonstrere teknikken. Tatoveringen var formet som en træ, hvor hver gren indeholdte bakterier som var programmeret at opdage forskellig kemikalie. Bagefter var gummistykket overholdt på hud som var udsat til kemikalierne som bakterierne var programmeret at opdage. Bakterierne på den forskellie grene oplyste, da de begyndte at opdage kemikalierne.

Forskere forestille sig en fremtid, hvor denne teknologi er avanceret nok til at fremstille levende computere og fleksibelle sensorer. Teknikken kan bruges til at implantere bakterier under hudens dermis, hvor bakterierne kan opdage bestemte kemikalier og fremstille medikamenter i blodstrømmen. Forestil dig en fremtid hvor dine tatoveringer kan vise dig at du er syg og begynde at fremstille medikamenter og dispensere dem i din blodstrøm, uden at du skal snakke med din læge.

Videoen er på engelsk: